Etioopia

Etioopia

Sidamo

Etioopia on üks globaalse soojenemise ohvreid, kus suured põuad räsivad nii inimesi kui loodust. Vaatamata ränkadele oludele on Sidamo piirkond Etioopia kõige viljakam kohvikasvatus ala. Regiooni pinnas on unikaalne segu vulkaanilisest mullast ja settekivimist.

Sidamos kasvatavad kohvi väikefarmerid, kes koondunud Hawassa kooperatiivi. Siin, justkui vanajumala selja taga, kasvab kuulus “vale banaanipuu”, babaanitaime koopia, mille viljad pole söödavad, kuid kelle lehed annavad kaitsvat varju Etioopia iidsetetest kohvisortidest aretatud araabikale.

Sidamo kohvi iseloomustab tumeda metsamee magusus, pehme laimi värskus, keskmine floraalne täidlus, mille codaks õrnalt röstitud valge kukkel.

Tahan seda kohvi!

  • Regioon

    Ethiopia

  • Istandus

    Smallholders Sidamo Cooperative Sidamo Hawassa

  • Sordid

    Etioopia iidne araabika

  • Töötlusviis

    Märgmenetlus

  • Kõrgus

    1600 – 1900 masl

Hambela

Sügaval Etioopia parima kohvikasvatuspiirkonna südames, laiub 200 hektaril Hambela istandus. Seal järgitakse kõigis kohvitootmise etappides alates seemikute ja kohvitaimede kasvatamisest kuni saagikoristuse ja töötlemiseni METADI ühistu rangeid kvaliteedikontrollinõudeid.

Istandus on enda hoole alla võtnud ka Hambelas tegutseva üle 400 õpilasega kooli, mida varustatakse koolivormide ja -pinkidega.

Tahan seda kohvi!

  • Regioon

    Guji, Etioopia

  • Istandus

    Hambela

  • Sordid

    Mokka

  • Töötlusviis

    Päikesekuivatatud

  • Kõrgus

    1950–2250 m