Colombia

Colombia

Inga Aponte, Nariño

See eriline Kolumbia kohv on kasvatatud ja korjatud indiaani reservaadi aladelt kohaliku Inga hõimu poolt, kes on kõige rikkalikuma kultuuri esindajad Kolumbias. Ingad hoiavad lähedal asuvate ning raskesti läbipääsetavate Amazonase metsade teiste hõimudega tihedat sidet, et kanda kohvi kasvatuse kõrval edasi ka iidseid traditsioone. Coffee People on teinud olulise panuse, et aidata hõimul arendada oma kohvitootmine kõrgemale tasemele ning seeläbi parandada kogukonda majanduslikke võimalusi.

Kohvi on töödeldud poolkuiv menetlusega, mis on hübriid märgmenetlusest ning naturaaltöötlusest.
Kirsi viljaliha purustatakse masinaga, kuid jäetakse suuremalt jaolt kirsi külge. Seejärel asetatakse kohv kuivama “vooditele” (pealt ja alt avatud võrkvoodid, mille peal kuivamine toimub).
Kuivamisprotsess kestab 10-12 päeva ning on kõige keskkonnasõbralikum kohvitöötlemismeetod, mis säästab kütust, elektrit ning suures koguses vett.

Maitse on eriliselt magus, tugevate puuviljaste nootidega.

Tahan seda kohvi!

  • Regioon

    Narino, Colombia

  • Istandus

    Inga Aponte

  • Sordid

    Caturra

  • Töötlusviis

    Poolkuiv menetlus

Buenos Aires

Coffee People-i asutaja Annar Alas osales Kolumbia rahvuslikul kohvikonkursil kohtunikuna, kus käesolev kohv valiti 20 finalisti hulka tuhandete erinevate kohvide seast. Pisikese farmi Buenos Aires kogu kohvipartii osteti meie poolt pärast võistlust toimunud oksjonil, kus pakkumiste tegemist vaatasid pealt ka selle sama kohvi kasvatajad. Farmerite emotsioonid väljendusid läbi õnnepisarate, nähes, kuidas nende raske töö on end ära tasunud.

Ei tasu lasta end eksitada farmi nimest Buenos Aires, mis on ühtlasi ka Argentiina pealinn. Tegu on Kolumbia, Huila piirkonna kohviga, mis on oma teekonna Eestisse leidnud läbi kohaliku kohvikasvatajate föderatsiooni.

Kõikidest Kolumbia kohvidest on Huila piirkonna omad kõige põnevamate maitsenüanssidega. Äärmiselt mitmekesine pinnas ja kliima toovad kaasa erilaadseid ja keerukaid maitseid varieeruvad isegi sama piirkonna istanduste vahel.

Tahan seda kohvi!

  • Regioon

    Huila

  • Istandus

    Buenos Aires

  • Sordid

    63% Caturra, 37% Castillo

  • Töötlusviis

    Märgmenetlus

  • Kõrgus

    1500–1700 masl

Aguas Claras

Coffee People-i asutaja Annar Alas osales Kolumbia rahvuslikul kohvikonkursil kohtunikuna, kus käesolev kohv valiti 20 finalisti hulka tuhandete erinevate kohvide seast. Pisikese farmi Aguas Claras kogu kohvipartii osteti meie poolt pärast võistlust toimunud oksjonil, kus pakkumiste tegemist vaatasid pealt ka selle sama kohvi kasvatajad. Farmerite emotsioonid väljendusid läbi õnnepisarate, nähes, kuidas nende raske töö on end ära tasunud.

Aguas Claras kohv pärineb Colombia väikesest piirkonnast Casanare, mis on spetsialiseerunud erikohvi kasvatamisele. Palmimetsade ja suursuguste mäestike keskel kasvatatkse kõrge kvaliteediga araabika kohvi - Typica, mida on täiustatud juba sajandeid.

Typica on kõikide kohvisortide esiisa, olles võrdne võistluskaaslane maailma parimatele kohvidele.

Tahan seda kohvi!

  • Regioon

    Colombia, Casanare

  • Istandus

    Aguas Claras

  • Sordid

    75% Typica, 25% Castillo

  • Töötlusviis

    Märgmenetlus

  • Kõrgus

    2200 masl

Planadas

Planadase piirkonnast Tolima lõunaosas Colombias sai 1950ndail alguse geriljaliikumine. Geriljad rajasid oma baasi Marquetalia linna ning kuulutasid piirkonna iseseisvaks vabariigiks. Aastakümneid hoidsid seda regiooni oma kontrolli all geriljad ja paramilitaarsed üksused, mistõttu olid inimröövid ja muud koledused selles piirkonnas tavapärased.

Nüüd on Planadase regioon karmist minevikust taastumas – kohvi kasvatamine aitab kohalikel elanikel edukalt tulevikku astuda. Tänu rikkale pinnasele ning kõrgetele kasvukohtadele mäestiku idaserval on see regioon ideaalne kasvatamaks meeliülendavalt maitsvat orgaanilist kohvi.

Tahan seda kohvi!

  • Regioon

    Tolima, Colombia

  • Sordid

    Caturra, Tipica, Variedal Colombia

  • Töötlusviis

    Märgmenetlus

  • Kõrgus

    1600 - 1900 masl