Kohviakadeemia

Kohviakadeemia

Chemex

Chemex on liivakella kujuline, iseloomuliku puidust kraega klaasist kohvikann, mis leiutati 1941. aastal. Chemexis on väga lihtne kohvi valmistada, valades kuuma vett läbi kohvipuru ja filtri. Asjatundjad ütlevad, et see valmistamisviisi on väga loomulik ja toob kõige puhtamal kujul esile kohvi maitsenüansid.

Cupping

Cuppinguks kutsutakse erinevate kohvisortide degusteerimist. Kui palju maitseid kõrvuti proovida, saab selgeks, kui üllatavalt mitmekülgne võib olla see näiliselt ühetaoline pruun jook. Kui lonksad vahele ka kõrvetatud massikohvi, saad aru, millest end halba kohvi juues ilma jätad. Keskmine cupping võtab aega umbes tunni. Tule proovima!

Happeline maitse

Tavaliselt peetakse just kõrbenud maitset selleks õigeks kohvi maitseks. Tegelikult annab liiga röstitud mekk tunnistust oa kehvast kvaliteedist - kõrvetamisega peidetakse tooraine puudujääke.
Seevastu happelise maitsega kohvid aitavad esile tuua kohvioa kvaliteedi, lõhna- ja maitsebuketi. Sellepärast soovitame eelkõige selle maitsenüansiga kohvi.

Piim ja suhkur

Algselt lisati kohvile piima ja suhkrut selleks, et peita kehvast toorainest põhjustatud viletsat maitset. Kvaliteetse kohvioa maitse tuleb kõige paremini esile joogile midagi lisamata.
Kui aga sulle meeldib just piima või suhkruga kohvi, siis ei ole mõtet oma eelistusi muuta. Lihtsalt liiga magusa või koorese kohvi jaoks pole mõtet head kohvi raisata, nagunii upuvad maitsenüansid lisandite sisse ära.