Röstikoda

Röstikoda

Kohvi maitse sõltub kolmest võrdväärsest komponendist: kohvioast ehk kvaliteetsest toorainest, röstimisest ja baristast, kes kohvi valmistab. Röstimise ülesanne on tuua rohelises oas peituv rikkuse esile ja leida nüansid, mis iga kohvimaa ja -sordi eripärasid iseloomustab.

Coffee People röstikojas pruunistatakse kohv ultrakaasaegse ja kõrgtehnoloogilise Loringi röstimismasinaga, kus ube kuumutab tulise õhu ringlus. Nii ei pääse hapnik välja ja kõik maitsed koonduvad oa enda sisse. Lisaks ei saa tavalise röstimismasina kuuma panniga võrreldes meie uba "kõhu alt kõrvetada" ja särab oma tõelises puhtuses.

Loring on ka kõige suurem loodusesõber ja imetillukese ökoloogilise jalajäljega. Võrreldes teiste röstimismasinatega, mis paiskavad sooja õhu röstimisel välja, säästab Loring oma "kuumaõhupesumasinaga" 85% soojusenergiat! Protsessi kontrollitakse iga partii juures poolesekundilise ja poolekraadise erinevusega ning absoluutselt iga röst ehk batch käib enne poeletile jõudmist läbi karmi kvaliteedikontrolli.

Meie röstikoja salarelvaks on Johan Rohtla, Baltimore'i ülikooli biokeemia ja molekulaarbioloogia kraadiga pearöstimeister. Maailmas on vaid mõni üksik roastery, kus röstimist analüüsitakse sekund imurdosa või poolekraadise täpsusega, iga kord sama kohvi profiili edasi arendades. Lisaks eelnimetatule arendab meil röstimist tipptasemel toiduainekeemik. Johan teab molekuli tasemel, mis kuumutatavas oas parasjagu toimub ja uurib laboris lisaks kofeiinitugevuse ja kohvisordi seoseid röstimisel ja kohvi valmistamisel.