Nicanor Valderrama on 27-aastane hambaarst, kes on nüüdseks kohviga töötanud 12 aastat.
Tema isa ostis talu Santander de Quilichaos ja andis pojale väikese tüki maad, et ta saaks ka ise kohvi toota.
.
Nicanor võib uhkusega öelda, et selle aasta saak on olnud senistest suurim ning suurepärase kvaliteediga. Korjatakse ainult küpsed viljad, mida fermenteeritakse 24 tundi kohvi enda limas, pärast mida pestakse oad puhtaks
Regioon
Cauca, Colombia
Istandus
El Agrado
Sordid
Castillo
Töötlusviis
Märgmenetlus
Kõrgus
2000 masl
Seda erilist Colombia kohvi on kasvatab ja korjab indiaani reservaadi aladel kohalik Inga hõim, kes on kõige rikkalikuma kultuuri esindajad Colombias. Ingad hoiavad lähedal asuvate ning raskesti läbipääsetavate Amazonase metsade teiste hõimudega tihedat sidet, et kanda kohvi kasvatuse kõrval edasi ka iidseid traditsioone. Coffee People on teinud olulise panuse, et aidata hõimul arendada oma kohvitootmine kõrgemale tasemele ning seeläbi parandada kogukonda majanduslikke võimalusi.
Kohv on töödeldud poolkuivmenetlusega, mis on hübriid märgmenetlusest ning naturaaltöötlusest.
Kirsi viljaliha purustatakse masinaga, kuid jäetakse suuremalt jaolt kirsi külge. Seejärel asetatakse kohv kuivama õhule avatud lavatsitele.
Kuivamisprotsess kestab 10-12 päeva ning on kõige keskkonnasõbralikum kohvitöötlemismeetod, mis säästab kütust, elektrit ning suures koguses vett.
Maitse on eriliselt magus, tugevate puuviljaste nootidega, meenutades südasuve mahlast kirssi, mis on kaetud tumeda kakaoga.
Tahan seda kohvi!Regioon
Narino, Colombia
Istandus
Inga Aponte
Sordid
Caturra
Töötlusviis
Poolkuiv menetlus
Kõrgus
2150m merepinnast
Luisa Francisca sündis ja kasvas üles talumajapidamises. Tema vanemad otsustasid osta San Judas Tadeo talu Sierra Nevada de Santa Marta mäestikus, et kasvatada kohvi. Pärast isa surma naasid Luisa ja tema õde Alina tallu, et kohvikasvatamise traditsiooni elus hoida. Kuna nende talu asus piirkonnas, kus tegutsesid mitmesugused kuritegelikud rühmitused, tuli õdedel üle elada mitu väga rasket aastat.
Kuus aastat tagasi hakkasid Luisa ja Alina kasvatama erikohvi. Seepärast alustasid nad koostööd Manuel Mattaga, Colombia piirkonna erikohvi kasvatamise asjatundjaga. Luisa ja Alina on oma suurepäraste tulemuste üle väga õnnelikud.
Regioon
Colombia, Ciénaga
Istandus
San Judas Tadeo
Sordid
Castillo
Töötlusviis
Natural
Kõrgus
1510m masl
Cauca, mis asub Popayáni linna lähedal on tuntud kohvitootmise poolest. Cauca regiooni asukoht sobib ideaalselt kvaliteetkohvi tootmiseks. Ümbritsevad mäed kaitsevad kohvi Vaikse ookeani niiskuse ning lõuna passaattuulte eest. Tulemuseks on kogu aasta püsivad stabiilsed ilmaolud ja rammus vulkaaniline pinnas.
ASCAFE- Selle ühenduse eesmärk on heade põllumajandustavade jagamise kaudu tugevdada eri farmerite (k.a kakaofarmerite) vahelisi sidemeid ja seeläbi tagada majanduslik iseseisvus.
Regioon
Colombia, Cauca
Istandus
ASCAFE
Sordid
Castillo, Caturra, Typica, Tabí.
Töötlusviis
Märgmenetlus
Kõrgus
1300-1900 masl